14:00

IFK Österåker FK 1

Referat: IF Brommapojkarna 3 - IFK Österåker FK 1

Hej!
Jämn och tuff match mot Österåker där vi har spelet i första halvlek men det är trots det Österåker som till slut rullar in 0-1. Våra misstag skapar chansen då vi tappar positionen på våra centrala spelare, börjar stötbryta och till slut kommer en Österåkerspelare fri och rullar snyggt in 0-1 bakom en chanslös Ambjörn. Vi har under den första halvleken ett par fina frilägen och fasta situationer att göra 1-0 men avsluten är tyvärr för tama.
I andra halvlek så får vi en feldömd (i vår favör) indirekt frispark i Österåkers straffområde. Hadi petar till Rashid som trycker in bollen lågt i målvaktens bortre hörn. Strax efter detta får vi en korrekt frispark en bit utanför straffområdet som Hadi snyggt skruvar upp i bortre krysset! 2-1 och det känns som om vi har matchen, vi ligger bra i positionerna och jobbart hårt i defensiven men Österåker repar mod och ger inte upp. Till slut tråcklar sig en spelare igenom vårt lite passiva försvar och trycker in 2-2 som blir slutresultatet. Vi har en jättechans att avgöra på slutet men tar i för mycket och bollen går bakåt istället för in i mål.
Nåväl, åter en bra arbetsinsats med generellt bra försvarsspel. Vi behöver dock spela lite enklare framför eget mål och på mittfältet där vi ibland kladdar för mycket på bollen. Skulle vi släppa bollen lite tidigare till varandra så skulle vi nog vunnit denna match. Men serien är tuff och lagen är jämna så det är bara att träna på. Lite extra beröm till Andreas i försvaret och till Hadi och Carl på mittfältet.
Se till att kom på träningarna, vi hade lite dålig uppslutning i veckan nu tar vi nya tag och kör på.